אודות

במהלך השנים לימדתי ספרות בבית הספר התיכון, בכיתות "רגילות" ובכיתות לתלמידים
מחוננים. לימדתי ספרות באוניברסיטה הפתוחה, ועבדתי ביחידה לתכניות לימודים
ייחודיות, במשרד החינוך בירושלים.

גם בתיזה על שילוב אמנויות בהוראה שכתבתי בסיום לימודיי לתואר שני בחינוך (בהצטיינות) וגם בעבודתי בהוראה, בהרצאות ובכתיבה- כאז כן היום – אני רואה את הזיקה בין תחומי הרוח השונים, ביטוי להשקפת עולם פלורליסטית, רוחנית והומניסטית של מניפה נפתחת.  

בעבודת הדוקטורט שלי, בספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים, כתבתי על יצירותיהן של שלוש סופרות, בנות דורות גיל ודורות ספרותיים שונים: רות אלמוג, דורית אבוש ואורלי קסטל-בלום. 

בעבודת המחקר בדקתי  ארבע פרדיגמות, כפי שהן מוצאות ביטוי תימטי ופואטי במכלול יצירתן, בהסתמך על גישות יסוד במחקר הפמיניסטי הצרפתי ובמחקר הפמיניסטי האנגלו-אמריקאי, ותוך בחינת המעברים מהמודרניזם לפוסט-מודרניזם – מן "הגל החדש" אל "הגל האחר" בספרות העברית, תוך קריאה מתבוננת ביסודות האמנותיים של הטקסטים הספרותיים, כתשתית וכעיקר.

במהלך ובין לבין, למדתי קורסים מגוונים באמנויות, בקולנוע ובתחומי-דעת אחרים.

המאמרים על יצירות ספרות, סרטים, תערוכות ומחול, שלקט קטן מהם העליתי לכאן, היו בחלקם  בסיס להרצאות שנתתי במסגרות שונות.

בשנים 2018 – 2022, פרסמתי שלושה ספרי שירה:

נָמֵס בָּרוּחַ, הוצאת עיתון 77, 2018, 151 עמ'.

קוֹלוֹת מִקְצֵה הַשֶּׁקֶט, הוצאת סטימצקי, 2020, 133 עמ'.

בשעת הבוגנוויליה, הוצאת כרמל, 2022, 131 עמ'.

לצד שירים אישיים ושירי אהבה וטבע,  מתכתבים רבים מהשירים עם אסוציאציות, דמויות ומצבים: מהמיתולוגיה, ממקורות היהדות,  מספרות הארץ והעולם,  מהקולנוע ומהאמנוית, באשר כל התחומים האלה הם חלק מהותי בלתי נפרד מחוויית העולם הפנימית שלי, על מכלול תכניה, רבדיה, מראותיה ומשמעויותיה.

שאלה עקרונית חשובה שחוזרת ונשנית בשיח הציבורי נוגעת למעורבותם והתבטאותם של אמנים ואנשי רוח בסוגיות אקטואליות חברתיות ולאומיות, ומטבע הדברים, נענית שאלה זו במגוון דיעות – לכאן ולכאן.

דעתי היא שאיש בהשקפתו יחיה ואיש כדעתו יעשה, אולם ככל שהשאלה נוגעת לי, אני חושבת ומאמינה שקולו של איש הרוח, וודאי לא פחות מכל אזרח אחר, חשוב שיישמע בכל סוגיה אקטואלית שיש לה הקשרים הומניים ומוסריים לחיינו החברתיים, הלאומיים והאוניברסליים.

מעורבות זו חשובה במיוחד בימינו, בו העולם "ככפר גלובלי" כהגדרתו של מרשל מקלוהן (1959 –  Herbert Marshall McLuhan),  זמין מאי פעם, על צג כל המסכים הדיגיטליים, ולהתרחשויות רבות בו יש השלכות נטולות גבולות,  משמעותיות  ומאתגרות, על כולנו. 

לכמה סוגיות כאלה נתתי ביטוי ברשימות המופיעות בקטגוריה- אקטואליה.

כל תמונות היוצרות והיוצרים שהעליתי, כמו גם הצילומים וקטעי הוידאו ששילבתי במאמרים, לשם המחשה, הם לשימוש הוגן.

כמו כן, הבאתי מבחר אמירות בשם אומרן– אמירות מחכימות של יוצרות ויוצרים, פעילות ופעילים, שיצירתם ופועלם, היוו ומהווים לי השראה ומופת.

חנה סֵקֶרָה  

צרו קשר